Naša zgodba

Rok Ferengja je Rok’n’Band ustanovil leta 1995. Že njegova prva skupina, Ghosts of the 50’s, je dala jasno vedeti, od kod črpa navdih: iz glasbe petdesetih let in njenih najodmevnejših izvajalcev.

Od mladostnega navdiha do navdušenja mladih je šlo potem zelo, zelo hitro: prve tri komade Ne težit, Dekle mojega prijatelja in Moja mlada ljubica leta 1996 zavrtijo na radiu Hit, na koncertu na TEN TEN v Domžalah pa se namesto pričakovanih 350 pojavi kar desetkrat več ljudi! Za pesem Moja mlada ljubica spot posname Branko Djurić Djuro.

Leta 1997 izide plošča z naslovom Da padeš dol! Ker je pesem Jagode in čokolada avtorja Saše Lošića prijavljena na slovenski izbor evrovizijske popevke, prvih 1000 primerkov plošče izide brez te pesmi! Na tekmovanju je Rok tretji, a vseeno odide na Evrovizijo – kot spremljevalni vokal zmagovalne Tanje Ribič! Da padeš dol doseže naklado 40.000 izvodov, kar 7 popevk s plošče pa predvaja Val 202!

Nika, zagotovo najpogosteje predvajana od vseh Rokovih pesmi, se rodi leta 98′ – s ploščo Kako me mika, ki doseže Platinasto naklado! Enako »plemenita« je tudi leta 1999 izdana tretja plošča, V nevarni fazi. Naslednje leto plošča Brez dvoma »pozlati« njegovo steno.

Ves ta čas Rok’n’Band ogromno nastopa: leta 2001 napolni Sava Center v Beogradu, leta 2004 pa na Reki, pri Nenu Belanu, posname ploščo z naslovom Elvis je živ, s katero od ZKP preide k založbi Dallas! Januarja 2005, ob 70-letnici Elvisa, kar dvakrat zapored razproda veliko dvorano Cankarjevega doma s koncertom Tribute to Elvis. Nastop z izjemnim uspehom ponovi tudi v portoroškem Avditoriju v Portorožu, kjer ga posname v živo in izda istoimenski live album.

Rok’n’Band je doslej posnel devet VIDEOSPOTOV, od katerih lahko nekatere najbolj uspešne pogledate TUKAJ.Diskografija:

  • DA PADEŠ DOL /1997 (platina)
  • KAKO ME MIKA/1998 (platina)
  • V NEVARNI FAZI/1999 (platina)
  • BREZ DVOMA/2001 (platina)
  • ELVIS JE ŽIV/2004 (ni podatka)
  • TRIBUTE TO ELVIS/2005 (ni podatka)
  • NAJVEČJE USPEŠNICE/2001-2 (ni podatka)

Dej ruk’n me, Moja mlada ljubica, Nika, Vedno bom le tebe ljubil, Ostani še minuto in Verjemi – to je samo nekaj velikih uspešnic skupine, ki si je našla svoje mesto na slovenskem glasbenem prizorišču. Prepoznavne melodije, iskren vokal, stilska oblačila in predvsem neizmerna energija so dejavniki, ki so prepričali mnoge, da niso le preverili skupine na enem od številnih koncertov, pač pa tudi kupili plošče, ki so se prodale v zavidljivih številkah. Za odlično prodajo albumov Da padeš dol, Kako me mika in V nevarni fazi so dobili zlata in platinasta priznanja Založbe kaset in plošč RTV Slovenija.

Skupina je že velikokrat nastopila na nacionalni tv, kot tudi na komercialnih in lokalnih tv postajah, večkrat pa so obiskali tudi vse radijske postaje. Svojo uspešnost fantje dokazujejo z številnimi odlično obiskanimi koncerti, svojo pravo energijo pa pokažejo na odru.

Skupina ostaja v vrhu priljubljenosti predvsem zahvaljujoč vam, zvestim poslušalcem iz vseh koncev Slovenije.

Share:
© 2019 Roknband. All rights reserved